11 mai 2020

Când și cum trebuie să speli pernele

Majoritatea pernelor, inclusiv cele umplute cu bumbac, pene sau fibre, pot fi curățate în mașina de spălat. Condiția este să folosiți un program blând de spălare și apă călduță. Cel mai bine ar fi să citiți instrucțiunile de spălare de pe etichetă și să le respectați. Unele tipuri de perne necesită curățare uscată. Este vorba despre cele din spumă, pe care spălarea în mașină le-ar distruge. În cazul acestora se va spăla husa detașabilă, iar perna va fi curățată cu aspiratorul.

 

Cât de des ar trebui să spălați perne?

 

Dacă lenjeria de pat o schimbați des, săptămânal, pernele beneficiază de o perioadă de grație mai mare. Dar nu mai mare de șase luni. Ideal ar fi să faceți această operațiune de patru ori pe an, la începutul fiecărui anotimp. Se recomandă spălarea în mașini cu încărcare verticală, pentru ca riscul de deteriorare să fie mai redus. După clătire, utilizați funcția de centrifugare de cel puțin două ori, pentru a elimina cât mai mult din umiditate. Este preferată uscarea naturală, dar și cea în uscător este permisă.

 

Dacă perna are pete de murdărie, înainte de spălare se vor curăța respectivele locuri cu o cârpă înmuiată în apă și detergent lichid.....

 

Citeste mai multe detalii pe secretele.com:

 

https:// secretele.com/2020/04/cand-si-cum-trebuie-sa-speli-pernele.html