25 octombrie 2020

Beneficiile miraculoase aduse de Yoga

Traim intr-un mediu stresant iar mintea si sistemul nostru nervos este in permanenta stimulat. Cu cat gasesti mai multe metoda prin care sa te poti relaxa cu atat te vei simti mai bine. Yoga este o metoda cunoscuta prin care atat femeile cat si barbatii se pot relaxa si isi pot gasi echilibrul.

 

Beneficiile aduse de Yoga

 

Yoga este un cuvant derivat din Sanskrita “yuji” si inseamna uniune. Trebuie sa mai stii ca Yoga este o practica ideala pentru minte si corp.

Yoga implica exercitii de respiratie, meditatie si pozitii care incurajeaza relaxarea si reducerea stresului.  Beneficiile oferite de acest tip de miscare va aduce beneficii cunoscute peste tot in lume.

 

Reducerea stresului

 

Yoga este cunoscuta pentru capacitatea de a ameliora stresul si pentru a induce o stare de relaxare. Pe langa asta mai ajuta si la inducerea starii de relaxare. Numeroase studii au demonstrat ca Yoga  a ajutat la obtinerea unui nivel scazut de cortizol, de stres, anxietate, depresie sau stare de oboseala.

 

Elimina anxietatea

 

Foarte multe care practica yoga au ales sa faca acest pas pentru a face fata cu brio in fata anxietatii. Toate persoanele care vor sa se relaxeze aleg sa faca acest pas deoarece vor sa se destreseze.  Cu cat vei practica mai mult Yoga cu atat te vei simti mai bine in pielea ta.

 

Reduce inflamtiile

 

Yoga este benefica pentru ca ajuta la imbunatatirea sanatatii mentale, mai multe de atat unele studii au demonstrat ca Yoga chiar ajuta la reducerea inflamatiilor si este un raspuns normal al sistemului imunitar. Persoanele  care practica Yoga  in mod constant vor observa ca se vor simti  mult mai bine si ca au un nivel mai scazul al markerilor inflamatorii.

 

Va imbunatati sanatatea inimii

 

Yoga va imbunatati sanatatea inimii si a reduce anumiti factori de risc ai bolilor cardiovasculare.  Stresul dar si modificarile din alimentatie iti vor afecta viata mai mult decat iti poti da seama, de aceea trebuie sa practici cat de des poti Yoga sau orice alt sport.

 

Citeste continuarea articoluli pe reginele.ro:

https://reginele.ro/beneficiile-miraculoase-aduse-de-yoga/