04 iunie 2020

Avertismentul Poliției Române: ce să nu pui niciodată pe Facebook

Poliția Română are un avertisment pentru cei care obișnuiesc să posteze des pe Facebook. E important, însă, să eviți astfel de postări.

 

Poliția Română derulează o campanie de conștientizare în rândul populației. E vorba despre postările de pe Facebook, iar campania de prevenire poartă numele de „Catalogul de furturi”.

Pe scurt, IGPR își propune să prevină furtul din locuințe, prin informarea utilizatorilor activi în reţelele de socializare cu privire la consecinţele publicării de informaţii şi imagini care pot oferi ponturi infractorilor. Există, așadar, câteva postări pe care e bine să le eviți.

 

Poliția Română, avertisment: ce să nu pui pe Facebook

 

Campania e gândită într-un mod inedit. A fost inventat un personaj, pe nume Luis Calificatu. Acesta a urmărit, în scenariul Poliției Române, zeci de utilizatori de social media, printre care şi 8 influenceri, şi le-a transformat pozele personale într-un catalog cu obiecte de vânzare.

Pe mai departe, cu acordul utilizatorilor „filaţi” pe reţelele de socializare, personajul Luis Calificatu a preluat pozele acestora şi le-a repostat pe profilul său de Instagram, modificate: cu feţele acestora ascunse şi cu obiectele de valoare semnalizate prin descrieri şi preţuri de vânzare la negru.

 

 

Citeste mai multe detalii pe playtech.ro:

https://playtech.ro/2020/avertismentul-politiei-romane-ce-sa-nu-pui-niciodata-pe-facebook/