Merele sunt foarte benefice pentru organismul nostru. Se pare că ele au fost cultivate încă din neolitic, iar strămoşii noştri au început să le cultive încă de pe atunci. Aceste fructe ajută la detoxifierea organismului, iar sucul de mere poate distruge anumiţi viruşi.
Studiile efectuate de Universitatea Cornell au demonstrat că, deşi merele conţin vitamina C în cantităţi mici, consumul a 100 de grame de mar duce la aceeaşi activitate antioxidantă pe care o produce consumul de 1500 miligrame de vitamina C. Este de preferat ca mărul să fie consumat fară seminţe, pentru că ele pot fi toxice pentru organism.
Beneficiile merelor:
Mărul este unul dintre cele mai populare fructe. El conţine o listă impresionantă de substanţe nutritive esenţiale, care sunt necesare pentru creşterea şi dezvoltarea normală o organismului. Aceste fructe conţin un nivel scăzut de calorii şi nu conţin grăsimi săturate şi colesterol. Ele sunt bogate în fibre alimentare (pectină) care împiedică absorbţia de colesterol rău (LDL) în intestine. De asemenea, fibrele dietetice ajută la protejarea mucoasei colonului şi previne cancerul de colon.
Merele sunt bogate în acid tartric care oferă aroma uşor acrişoară. Acestea ajută organismul să se protejeze de efectele nocive ale radicalilor liberi. În mere mai găsim şi cantităţi mici de minerale precum potasiu, fosfor, calciu.
https://jurnalulph.ro/food/547-avantajele-consumului-de-mere.html