21 aprilie 2020

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele şi păr

Ameliorează iritaţiile de la nivelul pielii

 

Dacă te confrunţi cu o piele sesibilă, rozacee sau alte iritaţii, apa de trandafiri poate ameliora acest disconfort. Proprietăţile sale antibacteriene precum vitamina A şi C ajută la hidratarea şi netezirea pielii în timp ce reduce şi îndepărtează excesul de ulei şi impurităţi. Este de mare ajutor în special persoanelor care se confruntă cu eczeme şi rozacee.

 

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

 

Dacă mai devreme menţionam că reduce roşeaţa şi iritanţiile, apa de trandafiri are capacitatea de a reduce şi acneea şi de a oferi un aspect proaspăt pielii. Porii dilataţi, ridurile şi liniile fine sunt reduse datorită antioxidanţilor precum vitamina C şi E, iar proprietăţile anti-aging oferă un boost de hidratare pielii.

 

Tratează infecţiile uşoare

 

Un alt beneficiu al apei de trandafiri este efectul antiseptic şi antibacterian, deoarece ajută la tratarea tăieturilor, arsurilor şi zgârieturilor. Folosită zilnic, poate accelera procesul de curăţare a infecţiilor. Totodată, cu ajutorul apei de trandafiri poţi trata problemele de la nivelul ochilor precum conjunctivita, cataracta sau ochii uscaţi.

 

Ameliorează durerile de cap

 

Apa de trandafiri este de cele mai multe ori folosită în aromaterapie datorită efectului pe care îl are de îndepărtare a stresului şi a durerilor de cap. Înmoaie un prosop în apă de trandafiri încălzită şi pune-l pe cap timp de 45 de minute.

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/apa-de-trandafiri-beneficii-pentru-piele-si-par-19075438/