22 martie 2020

Animalele pot deveni geloase?

Oricine care are animale de companie poate confirma că animalele pot fi geloase. Nevoia de atenţie a pisicii a venit odată cu naşterea copilului, iar câinele nu se poartă la fel de când jumătatea a intrat în viaţa ta.

 

Studiile recente arată că într-adevăr animalele pot fi geloase şi au descoperit că gelozia este o emoţie primară la majoritatea mamiferelor (dar nu numai), scrie Live Science.

 

Pentru ca o persoană sau animal să simtă gelozia, trebuie să aibă capacitatea cognitivă de a recunoaşte, la un anumit nivel, importanţa unei relaţii şi să înlăture ameninţările care pun în pericol relaţia.

 

Mai mult decât atât, gelozia nu se referă doar la relaţiile intime, ci şi la relaţiile de prietenie şi se pare că acest aspect este valabil şi la relaţiile cu prietenii noştri necuvântători.

 

Gelozia este înnăscută, observându-se în alte studii că există la nou-născuţi. Aceştia devin geloşi când mama lor interacţionează cu alţi copii.

 

Alt studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California, San Diego, a fost conclusiv în ceea ce priveşte gelozia la câini.

 

Citeste mai multe detalii pe descoepra.ro:

 

https://www.descopera.ro/mari-intrebari/16914742-animalele-pot-deveni-geloase