11 noiembrie 2020

Amorțeala mâinilor: ce boli grave poate ascunde și când e cazul să mergi la medic

Amorțeala mâinilor și durerile persistente la nivelul încheieturilor mâinilor nu trebuie ignorate, deoarece pot ascunde diverse probleme de sănătate, inclusiv infarctul.

 

Amorțeala mâinilor apare, de cele mai multe ori, când stăm foarte mult la calculator, cu mâna nemişcată pe mouse, dar sunt şi situaţii când poate semnala afecţiuni precum diabetul, artrita reumatoidă, carența de vitamina B12 sau chiar accidentul vascular cerebral.

Află din ce cauze poate apărea amorţeala mâinilor şi când trebuie să mergi la medic!

 

Amorțeala mâinilor: ce boli se manifestă prin amorţeli ale mâinilor

 

Amorţeala mâinilor poate afecta fi o mână, fie pe ambele și este adesea însoţită de durere, slăbiciune şi senzaţie de înţepătură. De multe ori nu mai poţi apuca bine un obiect, îţi trosnesc oasele şi simţi o presiune mare la nivelul încheieturii sau chiar pe toată suprafaţa braţului, inclusiv pe umăr.

Principala cauză o constituie deteriorarea anumitor nervi din braţe şi încheieturi, ca urmare a poziţiei incomode, dar şi a anumitor afecţiuni periferice, precum diabetul (mai ales dacă amorţeala este resimţită la nivelul picioarelor), scrie mayoclinic.org.

În cazuri severe, dar mult mai rare, amorţeala mâinilor poate fi cauzată de lezarea unor nervi de la nivelul creierului sau al măduvei spinării.

 

Printre posibilele cauze ale amorţelii mâinilor amintim:

 

 

Când trebuie să te îngrijoreze amorțelile mâinilor?

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/sanatate-health/amorteala-mainilor-ce-boli-grave-poate-ascunde-si-cand-e-cazul-sa-mergi-la-medic-19665201/