12 iulie 2020

Altruismul a fost un element cheie al evoluției noastre

Cercetările arată că actele de bunătate ne fac să ne simțim mai bune și mai sănătoși.

Altruismul sau capacitatea de a face „fapte bune” reprezintă o parte importantă a naturii umane, cercetătorii explicând faptul că a stat la baza evoluției speciei noastre. De asemenea, cercetătorii explică faptul că faptele bune ne ajută să ne simțim mai bine și să fim mai sănătoși, notează Medicalxpress.

 

„Bunătatea este mult mai veche decât religia. Pare a fi universală”, explică Oliver Curry, antropolog al Universității Oxford, Regatul Unit. Acesta mai adaugă: „Motivul de bază pentru care oamenii sunt amabili este că suntem animale sociale”.

Studiile efectuate de către psihologi indică faptul că altruismul primește o importanță mai mare decât oricare altă valoare după care ne-am putea ghida viețile.

 

„Când cercetătorii au împărțit valorile în zece categorii și au întrebat oamenii ce era mai important, bunăvoința sau altruismul, ieșeau pe primul loc. Înaintea unor valori sau scopuri precum hedonismul, o viață interesantă, creativitatea, ambiția, tradiția, securitatea, dreptății sociale sau puterea”, explică Anat Bardi, psiholog al Universității din Londra.

 

Citeste continuarea articolului pe descopera.ro:

 

https://www.descopera.ro/dnews/19407677-altruismul-a-fost-un-element-cheie-al-evolutiei-noastre