29 martie 2020

Acestea sunt alimentele care nu expiră niciodată

Există alimente care nu expiră, pe care le poţi ţine în cămară până le vei folosi sau se vor termina. Chiar dacă pe ambalajele lor există un termen de valabilitate, aceste alimente le poţi găti fără să îţi faci griji cu privire la expirarea lor.
 
Iată ce alimente pot fi consumate oricând, dacă sunt depozitate corespunzător: 
 
1. Mierea
 
Mierea de albine nu are termen de expirare! Aceasta îşi poate schimba culoarea şi poate începe să se cristalizeze, dar va rămâne în condiţii de siguranţă pentru consum, indiferent de vechimea ei. Dacă mierea este cristalizată, puneţi borcanul deschis în apă caldă şi amestecaţi până când cristalele se dizolvă.
 
2. Orezul
 
Nici orezul nu are termen de expirare, indiferent de cât de rău arată punga în care a fost păstrat. Acesta este la fel de bun ca şi în ziua cumpărării. Acest lucru este valabil pentru cel alb, sălbatic şi orez basmati. Asiguraţi-vă că îl depozitaţi într-un borcan etanş, ferit de umezeală.3. Oţetul alb
 
Puteţi cumpăra oţet alb fără grijă că va expira vreodată. Acesta se va menţine bun pentru consum pe timp îndelungat. Aşa că aveţi tot timpul pe ce pune mâna atunci când aveţi nevoie de pansamente, aromă sau pentru curăţenia de uz casnic.
 
4. Extractul de vanilie pură
 
Şi extractul de vanilie pură va rămâne proaspăt şi aromat atâta timp cât îl aveţi în cămară. Vanilia industrială nu are aceeaşi durată de viaţă, deci extractul de vanilie pură merită toţii banii în plus pe care îi veţi cheltui.
 
5. Sarea
 
Sarea de masă sau sarea de mare, va rămâne la fel ca şi ziua în care aţi cumpărat-o. Asta pentru că ea oricum există de mii de ani pe pământ.
 
 
6. Mălaiul
 
Pentru a păstra mult timp mălaiul, păstraţi-l uscat, bine etanşat şi într-un loc răcoros. Acest aliment işi va păstra caracteristicile si va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminată. Acelaşi lucru este valabil si pentru alte alimente obţinute prin măcinarea cerealelor (mai jos).
 
7. Făina
 
8. Grişul
 
9. Zahărul
 
Nici zahărul nu expiră. Acesta va fi bun pentru consum oricând, deoarece nu susţine creşterea bacteriană. Trebuie doar să vă asiguraţi că îl păstraţi etanş şi ferit de umezeală.
 
Citeste continuarea articolului pe jurnalulph.ro: