20 iulie 2020

7 mituri comune despre cai care nu sunt adevărate

Aceste mituri s-au transmis de-a lungul timpului fără a fi puse la îndoială.

 

Caii sunt unele dintre cele mai importante animale istoria umană, aceștia fiind folosiți într-o varietate de domenii, de la lupte până la muncile agricole. Această apropiere dintre oameni și cai a dus de-a lungul timpului la apariția unor mituri care pur și simplu se dovedesc a nu fi adevărate.

 

1. Caii dorm în picioare

Unul dintre cele mai comune mituri despre cai este că aceștia ar dormi doar în picioare. Acest lucru nu este în totalitate greșit și asta deoarece o astfel de poziție în timpul somnului le permite să fugă cât mai repede de prădători.

Cu toate acestea, atunci când ating faza somnului REM caii se vor așeza. În plus, după cum explică medicii veterinari, sănătatea acestor animale ale de câștigat atunci când se întind pe jos. Astfel, sistemul lor imunitar, dar și creierul vor putea funcționa în cindiții optim.

 

2. Cum comunică caii

Un al mit spune că cabalinele comunică prin nechezat, ceea ce se dovedește adevărat într-o mică măsură. Crescătorii de cai explică faptul că aceste animale folosesc, într-o mare proporție, limbajul corporal pentru a comunica.

Caii sunt animale sociale și din această cauză, ochii și urechile joacă un rol important în modul în care aceștia comunică între ei.

 

3. Nu disting culorile

Mulți oameni sunt de părere că cabalinele nu ar avea capacitatea de a distinge culori. Acest lucru este neadevărat, ochii cailor fiind adaptați pentru a percepe un alt spectru de culori.

 

Citeste mai multe detalii pe descopera.ro:

 

https://www.descopera.ro/natura/19411525-7-mituri-comune-despre-cai-care-nu-sunt-adevarate