Bogate in vitaminele A si C, dar si antioxidanti, caisele sunt excleente in timpul verii, avand proprietati miraculoase pentru sanatate. Consumul lor poate preveni bolile de inima, poate reduce nivelul colesterolului si protejeaza impotriva unor tipuri de cancer, intrucat contin carotenide si triptofan. Sunt ideale proaspete, consumate ca atare sau in combinatie cu alte fructe, cum sunt ciresele si visinele, fructele de padure, pepenele rosu sau galben, nectarinele, sau piersicile, dar si cu fructe exotice, ca ananasul, nuca de cocos, mango sau papaia.
Mai jos ai cinci retete de smoothieuri pe baza de caise, pentru a le putea introduce intr-un mod mai placut si savuros in alimentatie.
Ingrediente:
- 4 caise curatate de samburi si coaja
- 4 capsune mari si bine coapte
- o banana
- o lingurita de fructe goji
- o ceasca de frunze de spanac
- un pahar de lapte de migdale sau soia
Mod de preparare:
Amesteca in blender toate ingredientele. Optional, poti adauga si gheata. Laptele poate fi inlocuit cu apa rece daca nu ai lapte vegetal.
Ingrediente:
- 3, 4 caise
- un mar
- tija si frunzele de la o telina
- o lingurita de ghimbir ras sau o jumatate de lingurita de pudra de ghimbir
- doua cesti de frunze verzi (spanac, kale)
- apa rece
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele in blender sau smoothie maker pana ajung la consistenta dorita. Consuma smoothieul proaspat.
https://doc.ro/dieta-si-sport/5-retete-delicioase-de-smoothieuri-cu-caise