15 august 2020

5 motive pentru care să faci băi sărate

Fie că vrei să elimini durerile musculare, să te relaxezi sau să mai temperezi bolile reumatice, aceste băi sunt o binecuvântare pentru organism. Motivul? Pentru că minerale precum magneziu şi potasiu vor fi absorbite de către piele pentru a elimina toxinele şi vor echilibra întregul organism.

 

Amelioreza durerile cornice:

 

Nu ne putem vindeca de unii singuri de durerile cronice de spate sau de artrita reumatoidă, corect? Însă cu ajutorul băilor calde în apă sărată, află că aceste dureri se ameliorează relativ repede şi întârzie să mai apară în viitorul apropiat. Atenţie, ele se fac în cure de tratament şi doar medicul specialist iţi poate spune câte şedinţe de terapie sunt necesare pentru a te simţi mai bine.

 

Te ajută să dormi mai bine

 

Ce poate fi mai relaxant decât o baie călduţă în apă sărată atunci când eşti stresat şi încordat? Câteva minute de relaxare iţi elimină tensiunea musculară şi relaxează întregul organism, pentru că tu să te bucuri de un somn neîntrerupt pe toată durata nopţii. Dacă adaugi şi un ceai de muşeţel sau de tei înainte de culcare, ai toate şansele să “dormi ca un bebeluş”.

 

Îmbunătăţeşte sănătatea pielii

 

Mineralele care se regăsesc în apa sărată te ajută să ai o piele mătăsoasă, mai tânără şi mai sănătoasă. Sarea elimină impurităţile de la suprafaţă şi echilibrează nivelul de hidratare. Genul acesta de băi se recomandă şi în cazul bolnavilor de psoriazis. Sunt grozave pentru piele uscată sau cea cu acne şi au efect antifungic, chiar şi pentru unghii.

 

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/5-motive-pentru-care-sa-faci-bai-sarate-19506237/