Apele Dunării, care se scurg în Marea Neagră, formează cea mai mare mare și mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări precum și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele lacuri și mlaștini ale sale.
Rezervația Biosferei Delta Dunării găzduiește, de fapt, unul dintre cele mai mari ecosisteme din lume și face parte din patrimoniul mondial al UNESCO. Delta Dunării are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, după Marea Barieră de Corali a Australiei și Insulele Galapagos din Ecuador.
Mila 23, un sat în comuna Crișan din județul Tulcea, este divers, dar în mare parte populat de lipoveni, urmași ai rușilor care au fugit din cauza persecuției religioase în secolul al XVIII-lea. Lipovenii sunt cunoscuți ca fiind pescari nemaipomeniți, iar istoria lor este bogată.
Atunci când satul Mila 23 a început să fie populat, Brațul Sulina măsura deja 37 de kilometri. Totuși, multe s-au schimbat de atunci, însă numele satului a rămas același. De asemenea, comunitatea de pescari este cunoscută pentru că este locul de naștere al lui Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice.
Aceasta este cea mai veche rezervație naturală din România, datând din 1938. De asemenea, pădurea Letea este și cea mai nordică pădure subtropicală a Europei. Pădurea Letea este o adevărată bijuterie a naturii și merită cu siguranță mai multă atenție din partea turiștilor. Este într-adevăr unul dintre locurile care merită văzute măcar o dată în viața în Delta Dunării.