15 aprilie 2020

5 beneficii importante pe care ți le asigură sucul de pătrunjel

Iată ce beneficii îți asigură sucul de pătrunjel:

 

 1. Prevenirea afecțiunilor cardiovasculare

Sucul de pătrunjel asigură o protecție sporită inimii datorită conținutului ridicat de vitamina C, vitamina E, beta-caroten și antioxidanți. Neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi și diminuează semnificativ riscul de boli cardiace.

De asemenea, sucul de pătrunjel este o sursă bună de acid folic, care combate răspândirea și efectele moleculelor de homocisteină, care pot deteriora vasele de sânge.

 

În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele care consumă frecvent suc de pătrunjel au un risc scăzut de accident vascular cerebral sau atac de cord.

 

 2. Tratarea infecțiilor renale

Rinichii susțin organismul pentru eliminarea toxinelor, filtrează sângele și mențin echilibrul de acizi al întregului corp. Sunt organe vitale pentru supraviețuire, iar orice afecțiuni îi vizează trebuie tratate cât mai rapid pentru a preveni agravarea lor. 

Sucul de pătrunjel este foarte util pentru curățarea organismului și a organelor interne, precum și pentru tratarea afecțiunilor renale.

 

Asigură nutrienți de bază precum vitaminele din complexul B, vitamina C, cupru, sodiu, potasiu și riboflavină. Nu ezita să-l incluzi în meniul tău zilnic pentru a stimula funcționarea optimă a rinichilor.

 

 3. Neutralizarea inflamațiilor

Reacția inflamatorie stă la baza modului în care luptă corpul împotriva diferitelor afecțiuni. Dacă, însă, inflamația persistă și devine cronică pot apărea efecte negative asupra sănătății. Factorii care declanșează inflamațiile cronice sunt diverși, dar cei mai frecvenți sunt stresul, sedentarismul, expunerea la toxine și meniul deficitar.....
 

Citeste tot articolul pe eva.ro: