07 martie 2020

4 măști naturale pentru părul gras

 

Vântul, șamponarea excesivă și expunerea la frig deteriorează structura șuvițelor, mai ales dacă părul tău are tendința de îngrășare. Ca să absorbi excesul de sebum, e bine ca regulat să-ți răsfeți părul cu câte o mască din ingrediente naturale.

 

1. Mască de păr cu ulei esențial de lămâie

 

Ingrediente:

 

  • 2 picături de ulei esențial de lămâie;
  • 1 lingură ulei de jojoba.
  •  

Amestecă toate ingredientele și aplică mixul pe scalp. Lasă masca să acționeze 30-40 de minute, după care șamponează părul cu un produs natural pe bază de plante. Fă acest lucru de 2-3 ori într-o săptămână. Uleiul esențial de lămâie este antiseptic și antimicrobian și ajută la combatarea infecțiilor, cum ar fi acneea sau mătreața. De asemenea, absoarbe toxinele și excesul de sebum. Uleiul de jojoba este bogat în vitamina E, acizi grași Omega 6 și 9 care îți hrănesc părul și foliculii. Este ideal pentru părul gras.

 

2. Mască de păr cu oțet din cidru de mere 

 

Ingrediente:

 

Amestecă oțetul din cidru de mere cu apa și adaugă uleiul esențial de lavandă. Clătește bine scalpul și părul cu acest amestec după șamponare. După 15 minute, clătește din nou, cu apă caldă. Nu-ți face griji pentru miros, acesta se va estompa atunci când părul se va usca. Repetă procedeul de 3-4 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate. Oțetul din cidru de mere conține acid acetic, care ajută la echilibrarea nivelului de pH al scalpului, care la rândul său absoarbe excesul de sebum. În plus, funcționează ca un tonic puternic pentru păr, pentru ca tu să ai un păr moale și strălucitor. Uleiul esențial de lavandă ajută la creșterea părului și tratează diverse alte probleme ale podoabei capilare printre care alopecia, mătreața și deteriorarea firului de păr. 

 

 

 

Citeste continuarea articolului pe doc.ro:

 

https://doc.ro/frumusete/4-masti-naturale-pentru-parul-gras