10 iunie 2020

10 reguli importante pentru păstrarea și îmbunătățirea sănătății spirituale

Antrenează și adoptă un stil de viață sănătos – este important, nimeni nu argumentează, dar mult mai importantă este starea sufletului tău, atitudinea potrivită în viață.

 

Să începem:

 

Regula 1: Nu pune în fața ta sarcini nerealiste

 

Stabilește sarcini reale și fă-le treptat. Pentru că, dacă îți propui să obții totul, imediat – înseamnă să te expui la stres grav.

Adevărul este că lipsa succesului momentan va produce cu siguranță dezamăgire și frustrare, ceea ce poate duce la probleme în viitor. Așa cum spun ei, perseverența și munca vor dezvolta totul, dar acest lucru nu înseamnă deloc că ar trebui să fii nechibzuit și să-ți urmezi orbește visul prin jungla impasibilă.

 

Regula 2: Dacă totul merge prost în viața ta, nu te grăbi să dai vina pe alți oameni pentru asta

 

Nu au nimic de-a face. Pentru a schimba ceva în viață, trebuie mai întâi să te schimbi pe tine însuți. Ar fi naiv să credem că lumea noastră se va adapta la tine.  Prin urmare, rămâne un lucru – să te adaptezi la ea.

Dacă dorești să fii tratat cu respect, câștigă-l mai întâi. Dacă te străduiești pentru glorie, devii special și nu ca oricine altcineva. Fă ceva remarcabil până la urmă. Dacă visezi bunăstare materială – muncește din greu și nu fi leneș.

 

Regula 3: Nu te amesteca în viața altcuiva

 

Fiecare are dreptul la propria cale și la greșelile sale.  Chiar dacă ești extrem de înțelept, ai experiență de viață excelentă și „știi cum e mai bine”, nu impune nimănui viziunea și punctul tău de vedere.

Nu numai că vei distruge starea de spirit a acestei persoane și vei provoca iritații, ci și, îți vei dăuna și sănătatea spirituală.

 

Regula 4: Nu te grăbi cu nemulțumirile tale și învață să ierți

 

De fapt, această regulă este cea mai importantă și fundamentală.  Adevărul este că nemulțumirile care se acumulează, mănâncă doar o persoană din interior. Ele te privează de energie, te încurcă să iubești și să te bucuri de viață, iar ceea ce este cel mai periculos -îți distruge sănătatea spirituală.

 

Regula 5: Fii sincer

 

Când spui adevărul, îți economisești nervii și timpul. Poți observa în mod rezonabil că în lumea modernă este imposibil să spui întotdeauna adevărul. Într-un anumit sens, da.  Dar trebuie să încerci să diferențiezi foarte clar când „minciuna pentru mântuire” este justificată și necesară și când poți fără ea. În orice caz, cu cât trișezi mai puțin, cu atât este mai ușor să trăiești.

 

Citeste continuarea articolului pe psihologiadeazi.ro:

 

https://psihologiadeazi.ro/10-reguli-importante-pentru-pastrarea-si-imbunatatirea-sanatatii-spirituale/#