Pe lângă faptul că au un miros divin, florile de salcâm sunt des folosite în medicina ayurvedică, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive.

Pentru a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestora, îţi propunem să faci un sirop din numai 3 ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.

 

Află mai jos modul de preparare a acestui sirop şi beneficiile florilor de salcâm pentru sănătate! 

 

Cum să faci sirop din flori de salcâm

Aşa cum spuneam, pentru această reţetă ai nevoie de 3 ingrediente:

  • 2 kilograme de flori de salcâm
  • 3 litri de apă
  • 2 kilograme de zahăr tos
 

Mod de preparare sirop din flori de salcâm:

 

  • Rupe cu degetele florile de salcâm de pe rămurele, apoi spală-le sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, şi lasă-le la scurs într-o sită.
  • Adu la fierbere 3 litri de apă într-o oală încăpătoare şi adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn, amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă.
  • Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac şi las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.
  • În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală şi repetă procesul pentru a te asigura că sunt eliminate toate impurităţile.
  • Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obţinut, amestecă încontinuu şi lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se ....

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/sirop-din-flori-de-salcam-vezi-reteta-si-beneficiile-florilor-de-salcam-pentru-sanatate-19115931/

Sirop din flori de salcâm: vezi reţeta şi beneficiile florilor de salcâm pentru sănătate

13 mai 2020