13 mai 2020

Sirop din flori de salcâm: vezi reţeta şi beneficiile florilor de salcâm pentru sănătate

Pe lângă faptul că au un miros divin, florile de salcâm sunt des folosite în medicina ayurvedică, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive.

Pentru a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestora, îţi propunem să faci un sirop din numai 3 ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.

 

Află mai jos modul de preparare a acestui sirop şi beneficiile florilor de salcâm pentru sănătate! 

 

Cum să faci sirop din flori de salcâm

Aşa cum spuneam, pentru această reţetă ai nevoie de 3 ingrediente:

  • 2 kilograme de flori de salcâm
  • 3 litri de apă
  • 2 kilograme de zahăr tos
 

Mod de preparare sirop din flori de salcâm:

 

  • Rupe cu degetele florile de salcâm de pe rămurele, apoi spală-le sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, şi lasă-le la scurs într-o sită.
  • Adu la fierbere 3 litri de apă într-o oală încăpătoare şi adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn, amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă.
  • Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac şi las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.
  • În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală şi repetă procesul pentru a te asigura că sunt eliminate toate impurităţile.
  • Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obţinut, amestecă încontinuu şi lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se ....

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/sirop-din-flori-de-salcam-vezi-reteta-si-beneficiile-florilor-de-salcam-pentru-sanatate-19115931/