09 martie 2020

Hrana pentru gripa si raceala

Retete care ajuta organismul sa lupte si sa se refaca

 

Ceai de Ghimbir, miere si lamaie – 50g de ghimbir feliat subtire, 200ml de apa, 2 batoane de scortisoara, 2 linguri de miere si 3 felii de lamaie.

 

Se fierbe apa, apoi se adauga ghimbirul feliat si lasam inca un minut sa fiarba.

 

Dupa ce oprim focul, adaugam batoanele de scortisoara si lasam la infuzat timp de 10 minute. Extragem feliile de ghimbir si adaugam feliile de lamaie si mierea. Servim ceaiul fierbinte.

 

Supa de pui cu taitei - 1kg de carne de pui, 100g taitei, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 bucata de telina, 2 cepe, 1 ardei gras, sare.

 

Se pune carnea de pui la fiert in apa rece si adaugam sare.Dupa ce spalam si curatam legumele , le adaugam intregi peste carnea deja fiarta. Lasam sa fiarba totul timp de 15-20 de minute. Cand totul a fiert, extragem legumele si strecuram supa, taiem carnea in cubulete si adaugam taitei . Asteptam ca taiteii sa fiarba , apoi adaugam sare .

 

Aceasta supa ajuta sistemul imunitar pentru ca este bogata in proteine, carbohidrat si vitamin B6 si B12.

 
 

Supa de linte cu pui si spanac– Este bogata in fibre, vitamin C , fier si antioxidanti. Ingredientele sunt:

 

300g piept de pui, 100g spanac, 100g de linte verde, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina, 1 pastarnac, 1 ardei gras rosu, 2 linguri bulion, 1 lamaie, patrunjel verde si are dupa gust.

 

 Citeste continuarea articolului pe reginele.ro:

 

https://reginele.ro/hrana-pentru-gripa-si-raceala/