Îngrijirea legumelor poate beneficia de aportul iodului care acționează atât ca remediu antiseptic și bactericid, cât și ca îngrășământ universal suplimentar. Fertilizarea cu iod se poate face pentru culturi precum roșii, ardei, castraveți sau varză, dar și la căpșuni.

 

   

Rețetă de îngrășământ cu iod la roșii și ardei

 

Cea mai simplă rețetă pentru fertilizarea cu iod este prepararea unei soluții din apă curată în care se adaugă picături de iod.

Concentrația trebuie să fie de 40 de picături de iod la 40 de litri de apă pentru fertilizarea roșiilor, a castraveților și ardeilor.

Se toarnă câte 500 ml de soluție sub fiecare plantă, după apariția primelor flori. Fertilizarea cu iod se repetă peste 3-4 săptămâni (nu mai devreme).

 

Fertilizarea cu iod la varză

 

 

Citeste continuarea articolului pe agrointel.ro:

 

https://agrointel.ro/141866/iod-fertilizare-rosii-ardei-castraveti-capsuni/

Cum se folosește iodul ca îngrășământ la roșii, ardei, castraveți sau căpșuni

05 mai 2020