Conservele de peşte - AVANTAJE

 

  • prin  conservare, peştele nu-şi pierde din proprietăţile sale pe care le are în stare proaspătă şi astfel devine superior calitativ procedeului de îngheţare-dezgheţare, la care sunt supuse de exemplu pungile de la congelatoarele din supermarket 
  • sunt indicate conservele în suc propriu sau ulei şi mai puţin recomandate cele în sos tomat sau diverse sosuri de maioneze datorită adaosului de conservanţi, aditivi şi “E”-uri 
  • se pot folosi ca o modalitate facilă şi foarte versatilă în variate reţete, dacă nu există timp pentru preparare a celui proaspăt (salata de ton de exemplu
  • sunt un aliat de nădejde în dietele de slăbire deoarece sunt o sursă bogată de proteine, cu un aport caloric mic spre mediu şi maximum de nutrienţi

Cele mai indicate conserve de peşte sunt cele cu: ton, somon, macrou, caracatiţă, midii, sardine. Printre sortimentele contraindicate sunt cele cu anşoa (din cauza conţinutului ridicat de sodiu), crab (din cauza nivelului ridicat de colesterol) şi creveţi (sunt deseori „trataţi” cu antobiotice, pentru stimularea creşterii acestora şi prevenirea bolilor). 

 

Conservele de peşte - DEZAVANTAJE

 

  • capcana botulinică, pe care o întinde însă orice fel de conservă şi de aceea se indică verificarea termenului de valabilitate, verificarea etichetei nutriţionale a conservei şi a aspectului exterior şi interior al acesteia. ....

 

 

Vezi mai multe detalii pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/conservele-de-peste-avantaje-si-dezavantaje-12869489/

Conservele de peşte: avantaje şi dezavantaje

19 iunie 2020