Obiective turistice Budapesta, Ungaria

0
67
Asezata pe malurile Dunarii, capitala Ungariei isi incanta turistii cu bogatia si varietatea peisajelor sale.

Budapesta este considerata una dintre cele mai sclipitoare perle din siragul de orase asezate de-a lungul Dunarii; multi o numesc sora mai mica a Vienei, cu care intr-adevar are un grad de “rudenie”, nu numai geografic: indelungata apartenenta a Ungariei la Imperiul Austro-Ungar a inzestrat capitala tarii cu monumente si cladiri in stilul vienez.

O mare parte din farmecul orasului este datorat Dunarii, care strabate Budapesta de la nord la sud.

Nu trebuie omis, insa, nici relieful, atat de diferit de-a lungul malurilor: coline abrupte pe partea dreapta (pecare localnicii le numesc dealuri), campie sau ses pe malul stang.

In trecerea lor prin Budapesta, apele Dunarii scalda coastele inverzite ale insulelor Csepel, Margaretasi Obuda, locuri traditionale de recreere ale locuitorilor din Budapesta. Pe insula Obuda are loc in fiecare an celebrul festival Sziget.

Fluviul este navigabil: pe sub podurile Budapestei trec necontenit ambarcatiuni de toate felurile, de la slepuri la vaporase de agrement, salupe si chiar la barci cu panze.

O plimbare cu vaporasul pe Dunare dezvaluie minunate si nebanuite privelisti citadine. Este recomandata si-o croaziera pe Dunare pana la Viena.

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, podurile care legau cele doua parti ale Budapestei au fost distruse de armata germana in timpul retragerii, dar au fost reconstruite si fac si astazi obiectul mandriei locuitorilor.

Obiective turistice Budapesta

Budapesta, Citadella

Citadella

In spatele monumentului Eliberarii se gaseste fortareata construita de austrieci dupa revolutia de la 1848, ca un avertisment la adresa celor care nazuiau la eliberarea nationala. Cazematele cu…

Budapesta, Palatul Regal

Palatul Regal

Marea invazie mongola din 1241 s-a soldat cu distrugerea fortaretelor de pe intreg teritoriul tarii. Regele Bela al IV-lea a ramas in istorie ca un mare constructor, lui datorandu-i-se ridicarea…

Budapesta, Bazilica Sf Stefan

Bazilica Sf Stefan

Este cea mai mare biserica din capitala. Constructia ei a durat peste cincizeci de ani: a inceput in 1851, iar sfintirea s-a facut in 1905. Edificiul, in stil neo-renascentist, are dimensiuni…

Citeste continuarea pe traveleuropa.ro:

http://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-budapesta/

LĂSAȚI UN MESAJ