Parfum comestibil, inventat de un român. Se poate pulveriza pe mâncare

0
182

Un parfum comestibil, cu miros de lavandă și mentă sălbatică, a fost lansat joi. Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival gastronomic, Alba Carolina Food Fest, desfășurat la Alba Iulia. Inițiatorul este chef Cosmin Toma, un bucătar cunoscut pentru faptul că îi place să inventeze rețete culinare.

„Vert de Toma”, un parfum atât pentru corp, cât și pentru mâncare. Este preparat din lavandă, busuioc, mentă, apă de la izvorul din incinta mănăstirii Rîmeț, precum și un ingredient secret, a declarat, pentru agerpres, chef Cosmin Toma. Acestuia i-a venit ideea în urmă cu câteva luni de a realiza un parfum comestibil. Clientul  se poate și parfuma, dacă vrea, sau să-l pulverizeze peste mâncare.
Cosmin Toma a menționat că parfumul este indicat pentru preparate precum piept de rață cu fructe de pădure, cotlet de porc cu pere și deserturi.

„Am experimentat parfumul pe clienții unui restaurant din Sebeș. Să știți că lumea îl folosește”, a spus Toma. El a precizat că intenționează să înregistreze la OSIM atât conținutul parfumului, cât și sigla inscripționată pe sticluța acestuia.

Citeste continuarea pe huff.ro:

Parfum comestibil, inventat de un român. Se poate pulveriza pe mâncare

 

LĂSAȚI UN MESAJ