Aluat clasic de pizza

0
112

Inventată în Napoli, Italia, pizza este unul dintre cele mai îndrăgite preparate peste tot în lume. GustArte vă propune o reţetă uşoară de aluat pentru pizza, peste care puteţi adăuga ce topping-uri doriţi!

Ingrediente:

500 grame făină

jumătate de lingură de sare

7 grame de drojdie uscată activă

o linguriţă zahăr

300 ml apă călduţă

o lingură ulei

Preparare:

Timp de preparare: 60′ Timp de gătit: 15′

Cerneţi făina împreună cu sarea într-un vas mare. Într-un bol amestecaţi apa cu zahărul şi drojdia şi lăsaţi-le până când formează o spumă (aprox. 10 min). Adăugaţi apoi lichidul peste făină (faceţi o gaură în mijloc) şi începeţi să amestecaţi până când începe să se formeze aluatul.

Frământaţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină (mişcarea trebuie făcută cu podul palmei) până când aluatul este omogen şi elastic (cca 10 minute).

Citeste continuarea pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/retete-yummy/aluat-clasic-de-pizza-16266605

LĂSAȚI UN MESAJ