De ce nu trebuie să bem niciodată lapte nefiert. Avertismentul specialiştilor

0
145

Mare parte din laptele pe care îl găsim în supermarket este pasteurizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi consumat fără a mai fi fiert sau încălzit. Totuşi, faptul că putem desface o cutie de lapte care a trecut prin acest proces şi putem umple un pahar fără nicio grijă nu înseamnă că acelaşi lucru poate fi făcut şi în cazul laptelui neprelucrat. Specialiştii avertizează că nefiert, acest aliment poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Produsele lactate nu trebuie consumate în forma lor brută, neprelucrate. Vorbim aici în special despre lapte. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 750 de persoane au ajuns la spital numai în SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, în timp ce nu mai puţin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”.

Principalele probleme care pot apărea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infecţia cu salmonela sau apariţia enterocolitei cu Campylobacter.

Citeste continuarea pe gandul.info:

http://www.gandul.info/sanatate/de-ce-nu-trebuie-sa-bem-niciodata-lapte-nefiert-avertismentul-specialistilor-16288698

LĂSAȚI UN MESAJ