Atenţie: primăriile care nu au soluţionat cererile de retrocedare mai pot fi date în judecată până pe 30 iunie 2017

0
39
Data de 30 iunie este ultima zi în care pot fi depuse acțiuni în instanță împotriva primăriilor care nu au soluționat încă cererile de retrocedare a proprietăților, termenul fiind valabil pentru acele autorități ce au de soluționat peste 5.000 de cereri. Potrivit site-ului propriu, Primăria Municipiului București are 24.142 de dosare de retrocedare nesoluționate.

Cererile de retrocedare formulate în baza Legii 10/2011 trebuiau soluţionate până la data de 1 ianuarie 2017. pentru cele nesoluţionate, păgubiţii pot face sesizare în instanţă până la data de 30 iunie 2017 pentru a putea fi repuşi în drepturi. După cum atrag atenţia atrag atenția avocații de la Pavel, Mărgărit și Asociații, inclusiv pentru Primăria Municipiului Bucureşti, instituţie care se încadrează în această categorie, 30 iunie 2017 devine ultima zi în care poate fi chemată în instanță pentru nesoluționarea cererilor.

„După atâția ani în care s-a așteptat soluționarea dosarelor în plan adminstrativ, în sfârșit foștii proprietari au posibilitatea să se adreseze instanțelor, unde oricum procedura este mai rapidă decât cea administrativă. Nu trebuie să uităm că instanțele judecătorești din Capitală sunt extrem de aglomerate și încep judecarea dosarelor în ordinea în care au fost înregistrate”, a spus avocatul coordonator Radu Cătălin Pavel, Managing Partner al societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Termenul până la care aceste cereri trebuiau soluționate a fost 1 ianuarie 2017. Astfel, potrivit alin. 1 din art.33 al Legii 165/2013, „entităţile învestite de lege (care mai au de soluţionat peste 5.000 de cereri) au obligaţia de a soluţiona cererile formulate potrivit Legii nr. 10/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrate şi nesoluţionate până la data intrării în vigoare a prezentei, în termen de 36 de luni”. Termenul de 36 de luni curge începând cu data de 1 ianuarie 2014, data limită împlinindu-se, astfel, la începutul acestui an.

Citeste continuarea pe economica.net:

LĂSAȚI UN MESAJ