Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase

0
176

Uneori alternativele aşa-zis mai sănătoase la alimentele obişnuite nu sunt tocmai atât de sigure precum am crede. Dacă ai crezut că chipsurile din banane sunt sănătoase o să te răzgândeşti. La fel se întâmplă şi cu crackerşii pe care multe persoane îi aleg pentru a înlocui pâinea. La toate contează acelaşi lucru de care trebuie să ţinem mereu cont: ingredientele de pe etichetă. Iată câteva alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase şi trebuie să le alegi cu grijă:

Chipsurile din banane

Nu te gândi că acestea sunt alternativele sănătoase la chipsurile obişnuite, deoarece acestea sunt prăjite în ulei de palmier şi adesea au zahăr adăugat. Prin urmare, nu ai făcut nimic dacă înlocuieşti bananele în stare proaspătă care au fibre, potasiu şi magneziu cu aceste sortimente prăjite.

Ce poţi să faci este să deshidratezi banane cu ajutorul unui deshidrator sau chiar în cuptor la temperatură mică şi cu ventilaţia pornită. Şi atunci ştii sigur că nu au zahăr adăugat şi nici nu sunt prăjite.

Crackerşii

Chiar dacă eşti tentată să înlocuieşti pâinea cu crackerşii sau cu rondelele din orez trebuie să ştii că nu toate sortimentele pe care le alegi sunt sănătoase. Unele conţin chiar mai mulţi aditivi decât pâinea, de aceea este foarte important să citeşti ingredientele de pe etichetă. Crackerşii trebuie să aibă doar făină de secară (de preferat), apă şi sare. Iar rondelele din orez este de preferat să fie din orez integral sau din amestec de quinoa, porumb, orez integral. Nu cumpăra crackerşii care au în compoziţie drojdie, amidon modificat, conservaţi, coloranţi şi uleiuri.

Produsele fără gluten 

Glutenul este foarte periculos pentru persoanele care au o intoleranţă la el şi suferă de boala celiacă, însă produsele ca fiind fără gluten trebuie alese tot ţinând cont de eticheta cu ingrediente. Foarte multe astfel de produse nu conţin gluten, însă abundă în aditivi, grăsimi, zahăr care sunt la fel de nocive pentru sănătate. Alege cu atenţie aceste produse în funcţie de ingrediente şi încearcă să prepari acasă reţete fără gluten în funcţie de gusturile tale.

Fructele uscate sau confiate

Este de preferat să consumi fructele în stare proaspătă, însă există şi anumite sortimente de fructe uscate care aduc beneficii pentru sănătate (cum ar fi prunele uscate care sunt bune pentru digestie, caisele deshidratate care trebuie să fie maro nicidecum portocalii, curmalele, stafidele şi smochinele).

Trebuie să citeşti şi aici eticheta cu ingrediente şi să le eviţi pe cele care conţin conservaţi, zahăr şi sulfiţi. Fructele confiate au un adaos foarte mare de zahăr, conservanţi şi coloranţi.

Brânzeturile procesate

Citeste continuarea pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/food/35892-alimente-care-nu-sunt-chiar-atat-de-sanatoase.html

LĂSAȚI UN MESAJ