Cele mai falsificate alimente

0
397

Produsele din ziua de astăzi sunt cu uşurinţă falsificate şi unii producători nu au nicio mustrare de conştiinţă când fac acest lucru. Cafeaua măcinată, mierea de albine, uleiul de măsline sunt câteva dintre cele mai falsificate alimente care se regăsesc cu regularitate în alimentaţia noastră, scrie BrightSide.

Iată la ce trucuri apelează producătorii şi care sunt cele mai falsificate alimente:

1. Cafeaua măcinată

Când cumperi cafea măcinată sigur nu te gândeşti că ea ar putea să conţină şi orz, grâu sau boabe de soia prăjite. Te aştepţi să fie doar boabele de cafea măcinate şi să savurezi o cafea delicioasă. Dar, cafeaua măcinată se numără printre cele mai falsificate alimente din lume, aşa că nu ştii niciodată ce găseşti în ea! Pentru a evita acest lucru este recomandat să alegi cafeaua boabe pe care să o macini acasă.

2. Uleiul de măsline

Este un alt produs pe care unii producători îl vând amestecat cu ulei de soia, porumb sau palmier. Un ulei de măsline bun trebuie să formeze sedimente atunci când îl laşi puţin la frigider şi se va solidifica. De asemenea, mirosul şi aroma trebuie să fie puternice, iar gustul uşor amărui. Este de preferat să optezi pentru sortimentele de uleiuri de măsline presate la rece, păstrate în sticle închise la culoare pentru a evita oxidarea lui.

3. Sushi

Potrivit site-ului BrightSide, există deseori posibilitatea ca somonul să lipsească cu desăvârşire atunci când comanzi sushi. Un alt tip de peşte pentru care se foloseşte colorant alimentar poate să-l înlocuiască cu succes fără să-ţi dai seama. De aceea, sushi a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai falsificate alimente din lume.

4.Parmezanul

El poate să conţină aşchii de lemn atunci când este falsificat. Este de preferat să nu alegi parmezanul gata ras, ci o bucată mai mare sau chiar să cumperi o roată întreagă pe care o poţi păstra la congelator pentru mai mult timp.

5. Mierea de albine

Citeste continuarea pe jurnalulph.ro:

http://jurnalulph.ro/food/35876-cele-mai-falsificate-alimente.html

LĂSAȚI UN MESAJ