Pericolul de la masa de Paște: 83 de substanțe chimice în vopsea de ouă, cozonaci și drob

0
227
Asociația Pro Consumatori atrage atenția cu privire la produsele existente pe piață în această perioadă: cozonac falsificat cu fibră de cartof și spărtură de soia, coloranți cancerigeni în vopseaua de ouă și drob cu 7 aditivi. Cei care nu își fac timp pentru pregătirea bucatelor tradiționale specifice mesei de Paște, trebuie să știe  că cele realizate industrial sunt pline de chimicale. 83 de substanțe chimice au fost descoperite în sortimentele de vopsea de ouă, cozonaci și drob, comercializate în hipermarket.

„În cele 17 sortimente de vopsea de ouă am identificat 32 de aditivi alimentari (E 101ii – riboflavina – 5 – fosfat; E 102 – tartrazină; E 104 – galben de chinolină; E 110 – galben portocaliu S.; E 120 – carmin; E 122 – azorubină (carmoisine); E 127 – eritrozină; E 131 – albastru patent V; E 132 – indigotină; E 133 – albastru briliant FCF; E 141ii – complexe de cupru ale clorofilinelor; E151 – negru briliant BN; E 160b – annato – colorant portocaliu natural – extras cu solvenți dintr-un fruct exoctic; E 171 – dioxid de titan; E 172 – oxid de fier; E 200 – acid sorbic; E 202 – sorbat de potasiu; E 211 – benzoat de sodiu; E 223 – metabisulfit de sodiu; E 270 – acid lactic; E 296 – acid malic; E 300 – acid ascorbic; E 330 – acid citric; E 524 – hidroxid de sodiu (soda caustică, leșie); E 410 – gumă din semințe de caruba; E 412 – gumă de guar; E 415 – gumă de xantan; E 422 – glicerină (glicerol); E 433 – polisorbat 80; E 470b – săruri de magneziu ale acizilor grași; E 555 – silicat alumino potasic (antiaglomerant); E 640 – glicină – potențiator de aromă);

 În cei 31 de cozonaci analizați s-au identificat 33 de aditivi alimentari ….

Citeste continuarea pe digi24.ro:

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pericolul-de-la-masa-de-paste-83-de-substante-chimice-in-vopsea-de-oua-cozonaci-si-drob-704872

LĂSAȚI UN MESAJ