08 ianuarie 2021

Armurariul, aliat de pret pentru sanatatea ficatului tau

Armurariul, aliat de pret pentru sanatatea ficatului tau

Armurariul este o planta pe cat de banala, pe atat de sanatoasa. Aceasta planta creste in zonele salbatice cu climat cald si insorit precum zona Dobrogei si a Campiei Romane si in limbajul popular este cunoscuta sub numele de “ciulinul laptelui”. Aceasta denumire i-a fost atribuita intrucat in momentul in care se sparg semintele, este eliberata o substanta laptoasa.

 

Semintele armurariului sunt folosite in industria farmaceutica deoarece au un continut ridicat de silimarina – substanta hepatoprotectoare. Consumul de armurariu are un efect detoxifiant asupra organismului, eliminand toxinele acumulate de-a lungul timpului. Armurariul este benefic oricum ar fi consumat. Semintele sale sunt comestibile, iar din flori se fac ceaiuri. Pentru o doza concentrata, oamenii prefera insa extractul de armurariu.

In anul 100 i.Hr., Discorides, un medic de origine greaca, a mentionat pentru prima data beneficiile acestei plante curative. De atunci si pana in zilele noastre, oamenii folosesc proprietatile vindecatoare ale armurariului.

 

Principalul beneficiu al consumului de armurariu consta in efectul detoxifiant pe care il are asupra ficatului. Silimarina este un complex de bioflavonoide care se regaseste in semintele armurariului si care ajuta la detoxifierea ficatului si la mentinerea acestuia sanatos.

 

O serie de studii facute pe animale a dovedit ca silimarina protejeaza ficatul de toxine precum:

  • Alcoolul
  • Fierul in exces
  • Radiatiile
  • Tetraclorura de carbon
  • Fenilhidrazina

 

Nu numai ca silimarina ajuta la detoxifierea ficatului, insa aceasta are capacitatea de a vindeca celulele hepatice intoxicate si de a stimula regenerarea celulara la nivelul ficatului.

 

Beneficii consum armurariu

 

Proprietati antioxidante – complexul de antioxidanti denumit silimarina are un efect puteric si in lupta cu stresul oxidativ, prevenind efectele nedorite ale imbatranirii.

Benefic la pacientii diagnosticati cu diabet – silimarina echilibreaza nivelul de zahar din sange si remediaza problemele rezistentei la insulina. Asadar, consumul de armurariu are efecte benefice asupra pacientilor diagnosticati cu diabet.

 

Citeste continuarea pe doc.ro:

 

https://doc.ro/hepatita-c/armurariul-aliat-de-pret-pentru-sanatatea-ficatului-tau