Cătina-elixirul zeilor

Multă vreme ignorată, cătina este recunoscută astăzi drept unul dintre cele mai complexe remedii naturale şi are multe beneficii pentru organismul uman. Originară din Asia, cătina este obişnuită cu cele mai vitrege condiţii: vânt, frig, apă puţină. Creşte te miri unde, iar fructele, cele mai folosite în fitoterapie, se culeg începând din octombrie.

Preparatele din cătina asociate cu orice fel de tratament alopatic măresc efectul acestuia. E cicatrizantă, are efect imunomodulator, ceea ce o recomandă în tratamentul cancerului. În plus, este energizantă şi stimulează apetitul sexual.

Oricât ar părea de ciudat, cătina are şi contraindicaţii. Nu este recomandată bolnavilor de colecistită acută, pancreatită sau diaree cronică. Din cauza conţinutului de fitohormoni, poate provoca în cazul unei supradozări prostatită adenomatoasă la bărbaţi sau mastopatie la femei. Nici cei cu tensiune arterială oscilantă n-ar trebui s-o folosească, pentru că planta este mai excitantă chiar şi decât decât cafeaua.

Poreclită “elixirul zeilor”, cătina este doldora de calităţi:

  •     conţine vitamina C (bună pentru imunitate), complexul vitaminic B (contra bolilor hepatice) şi vitamina P (antioxidanta, intensifică efectul vitaminei C);

Citeste continuarea pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/food/1335-catina-elixirul-zeilor.html

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.