SEMNAL de ALARMĂ – Mâncarea se scumpește, în ritm alert, în toată lumea

Vești proaste la nivel mondial. Prețurile alimentare au crescut pentru a patra lună la rând, în ianuarie, antrenate de salturile cotațiilor pentru uleiuri vegetale, zahăr și grâu. Concluziile aparțin FAO, agenția alimentară a Organizației Naționale Unite, care a făcut o statistică a ultimelor luni.

Indicele prețurilor alimentare FAO, care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr, a înregistrat în medie 182,5 puncte în ultima lună, în creștere cu 0,7% față de luna precedentă.

De asemenea, FAO a anunțat că producția de cereale va atinge un nou record în 2019 și va fi cu aproximativ 2,3% mai mare decât recolta din 2018.

Indicele cerealelor a urcat în luna ianuarie cu 2,9%, la cea mai mare valoare din mai 2018, prețurile tuturor cerealelor majore fiind în creștere, conduse de grâu.

Indicele uleiului vegetal a crescut luna trecută cu 7,0% pentru a atinge maximul a trei ani, iar indicele prețurilor la zahăr a urcat cu 5,5%, în timp ce indicele produselor lactate a crescut cu 0,9%.

Citeste mai multe detalii pe stiripesurse.ro:

https://www.stiripesurse.ro/semnal-de-alarma-mancarea-se-scumpeste-in-ritm-alert-in-toata-lumea_1429180.html

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.