Ferma de râme din Gorj, locul unde se produce îngrășământul bio care dublează recoltele

O fermă de râme din județul Gorj este locul unde se produce un îngrășământ natural care îi ajută pe fermieri, mai ales pe legumicultori, să își dubleze producțiile agricole. Afacerea cu biohumus a fost pornită de Daniel Pasăre din Telești și are la bază ”munca” unor familii de râme roșii din California.

”De trei ani și jumătate producem aici, în localitatea Telești din Gorj. Am lucrat ca manager la o multinațională şi am văzut că tendința în Europa este să fie totul bio până în 2022”, a declarat Daniel Pasăre, citat de cancan.ro.

Biohumusul produs de râme este un fertilizant ecologic cu randamente foarte bune, fiind livrat mai ales cultivatorilor de legume din zona Olteniei. Cu acest îngrășământ, fermierii au reușit să își dubleze producțiile obținute la cultura legumelor din solar.

Daniel Pasăre a studiat mult timp cum să producă un astfel de îngrășământ bio, cu mare succes la fermieri. „Avem clienți în Băilești, au cumpărat la început 2.000 de litri pentru verificare și au revenit pentru încă 2.000 de litri, ne-au spus că, dacă la un solar scoteau trei tone de produs, după îngrășământ, producția a ajuns la cinci tone și jumătate. Noi le oferim suport și informații pentru folosire”, a mai spus Daniel Păsare.

Investiția tânărului gorjean a fost în râme roșii aduse din California. Pentru început două familii, adică vreo 200.000 de râme, apoi a pus la fermentat, în silozuri, gunoi de grajd adus din zona montană. Curând afacerea a înflorit. ”De la cele două familii, am ajuns la 20 familii, adică avem peste două milioane de râme. Intervin și pierderi când ies la fermentat, iar o familie are nevoie de un metru cub pentru a se menține în creștere, să poată produce cam un gram pe zi de îngrășământ. ”, spune Daniel Pasăre.

Citeste mai multe detalii pe bio.agrointel.ro:

Ferma de râme din Gorj, locul unde se produce îngrășământul bio care dublează recoltele

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.