Bunătatea excesivă duce la aceste 10 consecințe negative

Cu toții am fost învățați să fim buni cu ceilalți. Ni s-a spus că acest lucru ajută să ne împrietenim și atrage energie karmică pozitivă pentru noi. Dar această lume nu este perfectă, iar oamenii buni nu întotdeauna sunt răsplătiți pentru bunătatea lor. Mai degrabă ar fi pedepsiți pentru ele, transformându-le bunătatea într-un blestem.

Concluzia este că nu ar trebui să fii „prea bun”. Bunătatea excesivă este plină de probleme. Deci, dacă ești o persoană prea bună, s-ar putea să fi întâlnit deja următoarele lucruri:

1. Ai fost folosit

Într-un mediu concurențial, este recomandat să fii drăguț, dar nu poți fi prea amabil. Alți oameni concurează cu tine pentru superioritate și de aceea trebuie să lupți. Poți fi chiar manipulat pentru a merge mai departe.

Nu lăsa pe nimeni să te folosească. Fii atent la situație și acționează în consecință.

2. Limitele tale nu sunt respectate

Fiind bun, nu te vei certa cu ceilalți. Și ei consideră că este o permisiune să te pășească. Vor încerca să rupă granițele pentru a-ți testa flexibilitatea.

3. Indiferența altora

Nu toți oamenii sunt compătimitori. Unii dintre ei vor face orice pentru a realiza ceea ce își doresc. Nu le pasă de sentimentele altora. Sunt egoisti si cel mai probabil nici nu-si dau seama de acest lucru. Pentru ei, acest lucru poate fi în general în ordinea lucrurilor sau pur și simplu au încetat să mai fie buni la un moment dat. Dar trebuie să fii persistent. Afirmă-ți nevoile.

4. Lipsa de îngrijire de sine

Oamenii buni tind să investească mult timp și resurse în alții. Le este neplăcut să vadă când cineva este trist și de aceea le oferă ajutorul lor. Dar problema este că în acest fel „băieții buni” cheltuiesc prea multe resurse.

Nu toată lumea merită bunătatea ta. Iar cea mai importantă persoană care are nevoie de ea ești tu însuți.

5. Probleme de încredere

Mulți văd bunătatea cauzală ca ceva suspect. Nu-ți fă griji pentru asta. Nu poți fi învinuit. Exprimă-ți părerea, ai răbdare și într-o zi cu siguranță îți vor răspunde cu bunătate.

6. Distorsiunea percepției

Cu toții vrem să fim în companie bună. Cea mai bună opțiune este atunci când o persoană bună este înconjurată de aceiași prieteni buni. Cu ei se simte în siguranță.

Dar, uneori, din cauza bunătății lor, oamenii buni încep să-i ajute pe cei care nu îi apreciază. Și până la urmă îți faci rău. Trebuie să ai grijă de tine.

Citeste mai multe detalii pe psihologiadeazi.ro:

Bunătatea excesivă duce la aceste 10 consecințe negative

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.