Avast Free Antivirus, folosit pentru a colecta şi vinde informaţii de pe PC-urile utilizatorilor

Până de curând, una dintre cele mai populare soluţii antivirus gratis, Avast Free Antivirus se arată nu chiar atât de ”gratuit” pe cât se credea, investigaţii independente publicate pe site-urile PCMag şi Motherboard arătând cât de uşor este să foloseşti datele colectate în mod ”anonim” de Avast Free Antivirus, după ce utilizatorii neinformaţi şi-au dat în prealabil consimţământul acceptând clauzele prezentate chiar în timpul procesului de instalare, pentru a stabili identitatea şi profila fiecare utilizator în parte.

Avast este unul dintre producătorii antivirus apreciaţi pentru ratele înalte de blocare a infecţiilor cu malware. Compania şi-a construit însă notorietatea pe umerii soluţiei de tip Free Antivirus, promovată utilizatorilor care nu vor să plătească pentru serviciile unui antivirus comercial, livrând gratuit un produs care asigură protecţie antivirus decentă cu zero costuri, sau, aşa se credea.

Un prim indiciu apărea la instalarea suitei AV gratuită a companiei, utilizatorii fiind rugaţi să-şi dea acordul pentru colectarea în mod anonimă a datelor, incluzând istoricul de navigare web, obiceiurile la cumpărături şi alte aspecte care ar putea prezenta interes comercial.

În realitate, Avast colectează mult mai multe date decât lasă să se înţeleagă în mesajul adresat utilizatorilor, noţiunea de confidenţialitate fiind complet aruncată în derizoriu.

Citeste continuarea articolului pe go4it.ro:

https://www.go4it.ro/internet/avast-free-antivirus-folosit-pentru-a-colecta-si-vinde-informatii-de-pe-pc-urile-utilizatorilor-18771954/

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.