Un râs de 23 de kilograme, capturat în Carpaţi pentru a-şi salva specia

Un al patrulea exemplar de râs, un mascul cu vârsta de aproximativ 5 ani şi cu o greutate de 23 de kilograme, a fost capturat de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva) şi cei ai Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB), în cadrul proiectului LIFE Lynx, care îşi propune salvarea de la extincţie a populaţiei de râs din regiunea Munţilor Dinari şi sud estul Alpilor.

Râsul capturat recent de specialiştii implicaţi în proiectul LIFE Lynx provine din pădurile administrate de Ocolul Silvic Soveja, din cadrul Romsilva – Direcţia Silvică Vrancea. Imagini din timpul acţiunii au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva.

Exemplarul, care are o vârstă estimată de cinci ani şi o greutate de 23 de kilograme, râsul se află acum în carantină la Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, la fel cum s-a întâmplat şi cu celelalte trei exemplare prinse de specialişti.

El urmează să fie transferat, peste o lună, într-o ţară parteneră în cadrul proiectului LIFE Lynx. Obiectivul principal al proiectului LIFE Lynx este de a salva de la extincţie populaţia de râs din regiunea Munţilor Dinari şi sud estul Alpilor unde specia este ameninţată datorită numărului mic de indivizi existenţi.

Mai multe detalii si video pe gandul.info:

https://www.gandul.info/cu-gandul-la-animale/un-ras-de-23-de-kilograme-capturat-in-carpati-pentru-a-si-salva-specia-18739183

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.