Termen februarie 2020: Frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă, pentru reautorizare

Frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare din toată ţara trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către direcţiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat în vigoare în ianuarie 2020.

Vorbim despre Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului MS nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

Actul normativ a fost publicat pe 14 ianuarie 2020 în Monitorul Oficial.

„În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordinului toate persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie şi activităţi de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau serviciile din cadrul ministerelor cu reţea proprie, după caz”, a informat recent Direcţia judeţeană de sănătate Timiş.

Astfel, 13 februarie 2020 este termenul în acest caz.

Reautorizarea frizeriilor în 2020: Cum s-a ajuns aici

Într-un ordin mai vechi, 1030/2009, era prevăzut la art 17, alin 1: Certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică se aplică, la cererea titularului activităţii, în vederea evaluării conformităţii cu reglementările legale privind sănătatea publică pentru obiective în funcţiune, care desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

Pe vremea aceea, afacerile de la Codul CAEN 9602 – Coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, alături de alte domenii, erau exceptate de la certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică.

Citeste mai multe detalii pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/national/46901-termen-februarie-2020-frizeriile-si-saloanele-de-infrumusetare-trebuie-sa-solicite-certificarea-conformitatii-cu-normele-de-igiena-pentru-reautorizare.html

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.