9 beneficii medicale ale bicarbonatului de sodiu. Absolut toate metodele au fost dovedite!

Beneficiile bicarbonatului de sodiu – cum să-l foloseşti:

Tratează arsurile de stomac. Arsurile de stomac sunt cunoscute şi ca reflux acid gastric care se produc în zona stomacului şi se extind până spre gât. De cele mai multe ori sunt cauzate de refluxul acifului din stomac şi ajung în esofag, tubul care conectează, de fapt, stomacul şi gura. Câteva cauze comune ale acestui reflux sunt mâncatul excesiv, stresul sau consumul de alimente uleioase sau picante. Bicarbonatul de sodiu poate trata această afecţiune prin neutralizarea acidului din stomac. Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece şi bea amestecul.

Înlocuieşte apa de gură. Apa de gură este ideală în rutina de igienă orală, deoarece curăţă dinţii, limba şi gingiile în profunzime, dar mai ales ajută la îndepărtarea resturilor la care periuţa de dinţi nu a putut ajunge. Foarte multe persoane înlocuiesc apa de gură obişnuită cu bicarbonatul de sodiu, deoarece ajută la reîmprospătarea respiraţiei şi vine la pachet cu proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene.

Albirea dinţilor. Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular pentru albirea dinţilor. Numeroase studii arată că pasta de dinţi conţine bicarbonat de sodiu pentru albirea dinţilor şi eliminare plăcii bacteriene, iar asta pentru că bicarbonatul de sodiu are uşoare proprietăţi abrazive, dar şi proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare.

Înlocuieşte deodorantul. Transpiraţia este de fapt inodoră, dar mirosul apare în momentul în care pe piele intervin bacteriile, care transformă transpiraţia într-un acid, iar astfel apare mirosul. Bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosul făcând transpiraţia să fie mai puţin acidă.

Îmbunătăţeşte performanţele sportive. Bicarbonatul de sodiu este un supliment popular printre atleţi. Există studii care arată că bicarbonatul de sodiu creşte rezistenţa în timpul antrenamentelor ca HIIT sau sprinting. De exemplu, în timpul antrenamentelor HIIT, celulele muşchilor încep să producă acid lactic, responsabil pentru febra musculară. Totodată, acesta scade nivelul pH-ului din celule, iar astfel apare oboseala.

Elimină mâncărimile şi arsurile.

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/9-beneficii-medicale-ale-bicarbonatului-de-sodiu-absolut-toate-metodele-au-fost-dovedite-18688384/

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.