STUDIU: Cât costă cazarea all inclusive în 2020 în România, Bulgaria, Grecia şi Turcia

Un tour-operator a realizat un studiu legat de serviciile all inclusive pe care le oferă hotelierii din România, Bulgaria, Turcia şi Grecia. Consultanţii în turism au adunat informaţii despre tipurile de mâncăruri şi costurile medii pentru serviciile pe care hotelierii din aceste patru ţări le oferă în funcţie de numărul de stele.

ROMÂNIA

Pentru un hotel de 5 stele tariful mimim de persoană pe noapte este de 380 de lei (aprox. 80 euro) în staţiunea Mamaia, în timp ce într-una mai de la sudul litoralului românesc, precum Saturn, acest tarif scade la 290 de lei (60 euro) de persoană pe noapte.

Dacă ne uităm la un hotel de 4 stele din România, tariful mediu este de 275 de lei (57 euro) pe noapte pentru o persoană, în timp ce în Eforie Nord, costurile pe noapte ajung la 240 de lei (50 euro).

La 3 stele, contrar trendului ştiut de români în ultimii zece ani, hotelurile din Eforie Nord sunt ceva mai scumpe decât cele din Mamaia. Astfel că, dacă în staţiunea aflată la sud de Constanţa preţul serviciilor All Inclusive sunt de 250 de lei (52 euro) pe noapte/pers., în Mamaia, acestea sunt cu 35-40 de lei mai mici ajungând la 215 lei (42-43 euro), în medie, potrivit studiului realizat de IRI Travel și citat de Mediafax.

BULGARIA

În staţiunea Nisipurile de Aur, un All Inclusive la 5 stele costă aproximativ 48 de euro de persoană/ noapte şi ai parte, într-o săptămână, de trei nopţi cu mâncare tematică precum cea bulgărească, mediteraneană sau franţuzească. În plus, unele hoteluri, în funcţie de investitorul sau de majoritatea turiştilor care petrec acolo, au şi baruri speciale precum unul german, unde se servesc numai produse din ţara respectivă.

Pe de altă parte, în staţiunea Sunny Beach, la 5 stele ai parte de mic dejun continental, de show de gătit şi şampanie, de la primele ore ale zilei. Mai mult, servirea de băuturi alcoolice la barul hotelului nu se încheie la 23.00, ci este non-stop. De asemenea, dacă hotelul are restaurant pe plajă, acolo veţi avea parte de o cină în stil mediteranean.

Toate acestea ajung să coste 42 de euro de persoană/ noapte.

În schimb, la 4 stele, mai toate hotelurile care oferă servicii All Inclusive, oferă turiştilor 2 şezlonguri şi o umbrelă gratuit pe plajă.

În Albena, un All Inclusive costă undeva la 30 de euro pe noapte de persoană, iar serviciile sunt cele standard pentru fiecare ţară, adică băuturile locale sunt gratuite până la orele 23.oo, iar mâncare, gustări şi deserturi în locaţiile hotelului.

La Nisipurile de Aur, turiştii au parte de seri tematice asemeni celor oferite de hotelurile de 5 stele: seară bulgărească, seară cu peşte şi fructe de mare, grătar, seară specială. Dar menţionăm că aşa ceva există la mai toate hotelurile de 4 stele, doar tematica diferind. Aici, costurile sunt, în medie, de 29 de euro de pers./ noapte.

La 3 stele, conceptul de All Inclusive are pornire de la 22 de euro / noapte / pers. în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur. Diferenţa între 3 şi 4 stele pe acest concept constă în faptul că produsele nu se servesc în toate locaţiile disponibile ale hotelului, precum pool bar sau beach bar, iar mesele nu sunt atât de diversificate şi pe tematici.

TURCIA

Citeste continuarea articolului pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/studiu-cat-costa-cazarea-all-inclusive-in-2020-in-romania-bulgaria-grecia-si-turcia-1240074

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.