În cât timp iese alcoolul din organism dacă vrei să te urci iar la volan şi ce spune legea despre cât poţi să bei

Alcoolul şi volanul sunt, dintotdeauna, duşmani de moarte. Şi totuşi, unii şoferi aleg să-şi pună viaţa în pericol, dar să-i expună şi pe alţii la riscuri, urcându-se băuţi la volan. În cât timp iese alcoolul din organism, dacă vrei să te urci la volan?

O mulţime de cercetători s-au străduit să răspundă la această dilemă. Durata eliminării alcoolului din corp ţine de mulţi factori, între care greutatea consumatorului, tipul de băutură pe care l-a servit acesta, durata timpului de consum şi de cât de multă odihnă a avut parte respectivul după consumul de alcool.

Medicii susţin că în ceea ce priveşte persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina alcoolul din corp:

o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;

un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;

100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;

100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;

100 ml vodcă se elimină în aproximativ 3 ore;

Timpul eliminării băuturilor poate să difere în funcţie de gradul de alcool pe care îl conţine fiecare

Ce păţeşti dacă te urci băut la volan?

Conform Codului Rutier din România, o concentraţie de alcool în sânge între 0,20 – 0,50 g/l, sau 0,15 – 0,25 mg/l în aerul expirat, reprezintă contravenţie şi este sancţionată cu suspendarea permisului de conducere până la şase luni.

În cazul în care alcoolul este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta şoferului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Cei care scapă sunt conducătorii auto care au o concentraţie de alcool în sânge mai mică de 0,20 g/l.

Articol preluat de pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/magazin/43545-in-cat-timp-iese-alcoolul-din-organism-daca-vrei-sa-te-urci-iar-la-volan-si-ce-spune-legea-despre-cat-poti-sa-bei.html

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.