Top 5 cele mai vândute maşini din istorie

În Top 5 se află desigur, Ford şi Volkswagen, însă primul loc este ocupat de Toyota Corolla.

Locul 1: Toyota Corolla – peste 37 de milioane de maşini

Japonezii au onoare de a fi pe primul loc. Corolla a apărut în 1966, iar acum, la aproape o jumătate de secol distanţă, Toyota produce a 11-a generaţie a acestui model.

Toyota Corolla se produce în multe locuri din lume, devenind încă din 1974 cea mai vândută din lume. Dacă luăm în considerare şi modelele Corolla care au fost botezate altfel pe diverse pieţe, numărul total depăşeşte 40 de milioane.

Locul 2: Ford F-Series – peste 35 de milioane de maşini

O maşină utilitară americană se bate de la egal la egal, ca număr de exemplare vândute de-a lungul vremii, cu maşini mult mai mici şi mai ieftine. Ford F-Series a apărut în 1948, devenind rapid un simbol al revenirii după perioada celor două războaie mondiale. În epoca modernă, F-150 este cel mai popular model al constructorului american, fiind de nenumărate ori în fruntea clasamentelor celor mai bine vândute maşini din SUA.

Locul 3: Volkswagen Golf – peste 27 de milioane de maşini

Actualmente cel mai vândut model din Europa, VW Golf are o carieră de 40 de ani în spate, primul Golf, desenat de Giugiaro, apărând în primăvara lui 1974.

Golf-ul a fost vândut şi sub diverse alte denumiri pe unele pieţe (cum ar fi Rabbit în SUA sau Caribe în Mexico), iar versiunile sale sedan au primit alte nume – altfel numărul de exemplare vândute până acum ar fi fost mult mai mare.

 

Citeste continuarea articolului pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/auto/18833-top-5-cele-mai-vandute-masini-din-istorie.html

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.