Ce este sindromul inimii frânte și cum este afectată fiecare parte a corpului

Dacă ai trecut vreodată printr-o despărțire, probabil ai experimentat sindromul inimii frânte. O astfel de experiență poate fi devastatoare pentru orice persoană, deoarece poate trece prin sentimente profunde de tristețe și singurătate.

O despărțire ne afectează puternic din punct de vedere emoțional, însă ea poate avea și consecințe fizice destul de dramatice. O persoană care a trecut printr-un astfel de eveniment dureros poate fi confuză, poate prezenta dificultăți de gândire, probleme de vorbire și o creștere a poftei de mâncare, în special de carbohidrați. Psihologii consideră că acestea sunt reacții normale ale organismului, de tip „luptă sau fugi”, care se declanșează automat atunci când ne aflăm în situații extrem de stresante.

Sindromul inimii frânte: cum apare și care sunt simptomele

Despărțirile sunt privite ca un factor de stres de către organismul uman, dar corpul nu poate să facă diferența dacă sursa acestui stres provine de la o inimă frântă, de la oboseală sau de la o boală. Prin urmare, în toate situațiile, corpul va răspunde la fel, și anume prin tremur, senzație de frig, gură uscată, piele palidă și uneori transpirație.

Alte simptome care pot apărea la o persoană care suferă de sindromul inimii frânte pot fi următoarele:

1. Probleme de alimentație și tulburări de somn

În urma unei despărțiri pot apărea fluctuații hormonale care pot declanșa o varietate de probleme, precum insomnia sau modificări ale apetitului. Pe măsură ce corpul încearcă să se adapteze acestei situații stresante, creierul trimite semnale către glanda suprarenală. Acest lucru declanșează o hiperproducție de cortizol care încetinește procesul de digestie și are drept consecințe simptome precum crampe, diaree sau constipație…..

Citeste continuarea articolului pe divahair.ro:

https://www.divahair.ro/sanatate/ce-este-sindromul-inimii-frante-si-cum-este-afectata-fiecare-parte-a-corpului?utm_source=divahair&utm_medium=slider&utm_campaign=from-slider

 

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.