Cele mai eco-friendly orașe din lume

În unele zone de pe glob, autoritățile au început deja să ia măsuri pentru a reduce poluarea. Un astfel de exemplu este Pontevedra, din Spania, în care traficul rutier a fost redus cu 97% în ultimii ani. Acesta este printre puținele orașe din lume în care traficul a fost interzis în centru, iar la periferie se circulă respectând reguli stricte. Locuitorii din Pontevedra își aleg diferite modele de biciclete pentru a străbate orașul, trei sferturi dintre călătorii fiind făcute cu acest mijloc de transport.

Iată și alte orașe eco-friendly:

Copenhaga, Danemarca

Datorită investițiilor permanente în alternative ecologice, Copenhaga se numără printre locurile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător și urmează ca, până în 2025, să devină primul oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Aici, din ce în ce mai mulți locuitori folosesc bicicletele ca mijloace de transport. Popularitatea ciclismului a crescut și după ce majoritatea hotelurilor au decis să pună la dispoziție oaspeților biciclete pentru a se deplasa. În Copenhaga, doar 29% dintre familii dețin o mașină.

Amsterdam, Olanda

Și în Amsterdam principalul mijloc de transport îl reprezintă bicicleta. Capitala Olandei a fost printre primele orașe care au luat măsuri de sustenabilitate, în vederea înlăturării efectelor negative ale schimbărilor climatice.

În ceea ce privește autoturismele, autoritățile încearcă să reducă numărul emisiilor de gaze, prin introducerea mașinilor electrice. Cu peste 300 de puncte de reîncărcare în oraș, numărul acestui tip de vehicul a crescut considerabil.

Stockholm, Suedia

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

Cele mai eco-friendly orașe din lume

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.