Sunt înlocuitorii vegetali ai laptelui periculoși pentru sănătate? Ce spun specialiștii

Soia, migdale, orez, cocos. Băuturile făcute din aceste vegetale sunt din ce în ce mai populare. Unii le aleg pentru a înlocui laptele. Dar eu ele, oare, beneficii pentru sănătate? 

De mai mulți ani, băuturile vegetale și-au făcut apariția în meniul românilor. Pe bază de migdale, orez sau soia sunt, mai ales în perioadele de post, înlocuitoarele tradiționalului lapte de vacă. 

Persoanele cu intoleranță la lactoză sau alergice la produsele lactate sunt fericite că s-au inventat aceste băuturi pe bază de plante. Și totuși, ele nu sunt lapte și nu au în comun cu laptele decât culoarea. Iar atunci când vorbim de copii, există și un pericol.

Atenție la copii!

În Franța, de pildă, au fost înregistrate mai multe decese în rândul copiilor care au fost alimentați exclusiv cu înlocuitori ai laptelui pe bază de produse vegetale. E vorba de nou-născuți, care prezentau carențe serioase de anumiți nutrienți.

Medicii îi avertizează pe părinți că este periculos să-și hrănească bebelușii cu aceste produse vegetale. În cazul copiilor, perioada de la naștere până la vârsta de un an este caracterizată de o fază de creștere rapidă, deosebit de importantă. Greutatea copilului crește de trei ori în acest timp, înălțimea i se dublează, iar creierul trece de la o greutate de 300-400 de grame la peste un kilogram. Nou-născutul are nevoie, prin urmare, de o alimentație specifică și adecvată, care să-i permită să-și acopere nevoile nutriționale și să-i asigure o creștere și o dezvoltare optime. 

Citeste mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/sunt-inlocuitorii-vegetali-ai-laptelui-periculosi-pentru-sanatate-ce-spun-specialistii-1227004

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.