Medicamentul interzis copiilor sub patru ani. Este folosit pentru scăderea febrei, dar poate declanşa o maladie fatală

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a anunţat că adiminsitrarea medicamentului Novocalmin copiilor cu vârste sub 4 ani este contraindicată. În 120 de ţări acest medicament este interzis.

Medicul Mihai Craiu a declarat pentru totuldespremame.ro că supozitoarele cu novocalmin sunt folosite adesea de mamele ale căror copii au febră. Medicamentul scade rapid febra, dar piţini părinţi ştiu că nu este indicat pentru copiii care au mai puţin de patru ani.

Şi pe prospectul medicamentul Novocalmin nu este indicat pentru copiii sub patru ani, dar unii părinţi şi, uneori, chiar şi unii medici nu ţin cont de această regulă.

Alvotor, locamin, algocalmin şi varianta de supozitor novocalmin reprezintă medicamente care conţin substanţa metamizol sodic, parte din grupa medicamentelor analgezice, antipiretice (care combat febra) şi antiinflamatoare. Metamizolul sodic este o substanţă controversată, interzisă în multe ţări după ce s-a descoperit că poate declanşa o maladie fatală. În România, medicamentele care conţin această substanţă se pot elibera numai cu reţetă.

Novocalminul este periculos pentru copiii sub patru ani „pentru că viteza de absorbţie din mucoasa rectală şi cinetica lui sunt discret diferite….

Citeste continuarea articolului pe gandul.info:

https://www.gandul.info/sanatate/multe-mame-nu-stiu-medicamentul-interzis-copiilor-sub-patru-ani-este-folosit-pentru-scaderea-febrei-dar-poate-declansa-o-maladie-fatala-18643278

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.