Cum să îţi protejezi smartphone-ul în sezonul rece

Odată cu venirea iernii, organismul uman este atacat de numeroase virusuri. Dar nu numai organismele vii se luptă cu efectele frigului. Aparatele electronice şi mai ales telefoanele mobile inteligente sunt afectate şi ele de temperaturile scăzute şi de umezeală. Bateriile se descarcă mult mai rapid din cauza variaţiilor de temperatură. Iar sporturile de iarnă pot fi un alt inamic, pentru că astfel riscul ca aceste dispozitive să se spargă creşte semnificativ. 

Telefoanele mobile inteligente au devenit din ce în ce mai rezistente, iar, în prezent, numeroase modele sunt adaptate pentru a fi utilizate la temperaturi extreme. Şi totuşi, dacă îţi laşi telefonul prea mult timp în frig, acesta poate fi afectat grav, poate iremediabil. Există, din fericire, mai multe modalităţi de a proteja eficient telefonul mobil în sezonul rece.

O husă de protecţie

Aceasta îți permite să ai grijă de telefonul mobil, care rămâne astfel la adăpost de intemperii şi frig. Husa de protecţie permite reducerea efectelor variaţiilor bruşte de temperatură. În materie de accesorii S10, iPhone sau orice alte modele de telefoane mobile, pe piaţă există în prezent foarte multe modele. Pentru a proteja telefonul mobil în sezonul rece sunt de preferat husele din materiale care „respiră”, de exemplu, cele tricotate sau cele matlasate. Acestea vor proteja telefonul nu numai de umezeală, ci şi de praf şi de şocul termic. Nu folosi în aceste condiţii o carcasă din plastic, pentru că este ermetică şi nu face decât să crească riscul de condens şi aburi. O alternativă este husa universală de tip etui, care protejează telefonul de umiditate şi intemperii. Unele se închid cu fermoar sau cu scai iar uneori au şi un cordon care poate fi aşezat în jurul gâtului. Telefonul mobil poate fi astfel uşor accesibil, dar este şi la adăpost, sub palton. 

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

Cum să îţi protejezi smartphone-ul în sezonul rece

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.