Patru produse tradiționale românești sunt în proces de verificare la Comisia Europeană

Patru produse se află în proces de verificare la Comisia Europeană, respectiv cașcavalul de Săveni, salata cu icre de știucă de Tulcea, salata tradițională cu icre de crap și plăcinta dobrogeană, anunță ministerul Agriculturii, potrivit Mediafax.

Adrian Oroș a anunțat, la deschiderea târgului dedicat Zilei Naționale a României, că patru produse se află deja în proces de verificare la Comisia Europeană: cașcavalul de Săveni – IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata cu icre de știucă de Tulcea – IGP (Indicație Geografică Protejată), salata tradițională cu icre de crap – STG (Specialitate Tradițională Garantată), plăcinta dobrogeană – IGP (Indicație Geografică Protejată).

Totodată, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Naționale a mai spus că, în prezent, există 727 de produse tradiționale înregistrate pe scheme de calitate românești și șapte înregistrate pe scheme europene.

Citeste mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/patru-produse-traditionale-romanesti-sunt-in-proces-de-verificare-la-comisia-europeana-1224851

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.