Ce greutate este sigură pentru un ghiozdan? Învață cum să-ți protejezi copilul

Oare ce greutate trebuie să aibă un ghiozdan pentru a nu cauza probleme copiilor? Experții au formulat recomandări clare pentru ghiozdanele purtate pe spate, precum și pentru cele tip troler. Aplică regulile care te ghidează pentru a reduce riscurile pentru sănătatea copilului tău.
Experții au calculat ce greutate este ideală pentru un ghiozdan și au ajuns la concluzii precise. Răspunsul depinde de greutatea copilului. Potrivit studiilor realizate, școlarii trebuie să ducă maximum 10% din greutatea corporală în ghiozdan. Recomandările au fost formulate în urma unui studiu realizat asupra copiilor din Spania. În cazul în care copilul tău are greutăți suplimentare din cauza temelor, a instrumentelor muzicale, a proiectelor artistice sau a diferitelor echipamente este recomandat să iei în calcul un troler.
Trolerele în loc de ghiozdane devin din ce în ce mai populare, estimându-se că până la 40% din școlari le folosesc. Nici trolerul nu poate conține o greutate excesivă, maximul admis fiind 20% din greutatea corporală a copilului.
„De exemplu, pentru un copil care are 55kg greutatea maximă a ghiozdanului va fi de 5,5kg, iar pentru un troler de 11kg”, a spus dr. Eva Gonzalez, cercetătoare de la Universitatea din Granada și co-autoare a studiului realizat.

Ce probleme cauzează ghiozdanele prea grele?

Citeste continuarea articolului pe eva.ro:

https://www.eva.ro/casa-si-familie/copii/ce-greutate-este-sigura-pentru-un-ghiozdan-invata-cum-sa-ti-protejezi-copilul-articol-211915.html

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.