26 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea

Pe 30 noiembrie 1993, Poliţia Bucureşti era informată cu privire la o crimă abominabilă. Cunoscutul muzician Ioan Luchian Mihalea fusese ucis cu sânge rece de doi bărbaţi, în propriul apartament. Este vorba de crima care nu doar că a îngrozit România, dar a deschis pentru prima dată după Revoluţie un subiect altfel tabu la vremea aceea: homosexualitatea.

La începutul anilor 90, Ioan Luchian Mihalea, cântăreţ, compozitor şi creatorul faimosului grup ‘Song’ era una din cele mai în vogă vedete. Căsătorit de trei ani şi tatăl unui băieţel, artistului în vârstă de 42 de ani nu-i lipsea nimic, aparent.

Ioan Luchian Mihalea, ucis cu sânge rece

Pe 29 noiembrie, însă, într-o după amiază fatidică, Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu brutalitate în apartamentul său din Drumul Taberei de Nelu Gavrilă şi Ionel Păun, doi tineri al căror mobil s-a spus că a fost jaful. Aşa cum s-a aflat ulterior, unul dintre aceştia fusese partenerul artistului. Ioan Luchian Mihalea ducea o viaţă secretă şi avusese o idilă cu Nelu Gravilă, începută în 1991 şi sfârşită în 1993, ascunzându-şi homosexualitatea.

Unul din criminali, Ionel Păun, avea să povestească mai târziu filmul abominabilelor evenimente.

Eu mi-am pus boxul metalic pe mâna dreaptă, pe sub mănuşă şi am început să îl lovesc şi eu în faţă pe Mihalea. Ne aflam pe holul de la intrarea în casă, pe lângă uşa de la bucătărie, când Gavrilă l-a lovit ultima oara cu letconul în cap, iar Mihalea s-a dezechilibrat şi a căzut lângă uşa de la intrare cu capul orientat spre uşa de la debara.

Citeste continuarea articolului pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/national/46585-crima-care-a-ingrozit-romania-26-de-ani-de-la-moartea-lui-ioan-luchian-mihalea.html

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.