Ceaiul Matcha: beneficii pentru sănătate şi contraindicaţii

Ceaiul matcha este considerat un super aliment, iar unul dintre beneficiile majore ale consumului acestui produs ţine de o doză extrem de generoasă de antioxidanţi, cu fiecare înghiţitură. Bineînţeles, ca multe alte produse, ceaiul de matcha trebuie consumat cu grijă, întrucât are contraindicaţii şi poate veni la pachet cu efecte secundare. Nutriţionistul Gianluca Mech ne dezvăluie tot ce trebuie să ştim despre avantajele şi dezavantajele consumului de ceai matcha.

Acum 5000 de ani, matcha era considerată o simplă frunză. În prezent, însă, a devenit un stil de viaţă pentru mulţi oameni.

“Ceaiul Matcha este o sursă bogată în polifenoli, catechine, clorofilă, L-teanină şi teofilină. 1 gram de ceai matcha conţine: 0.5 g proteine, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, 0.2 mg de fier şi urme de alte minerale”, explică nutriţionistul Gianluca Mech. 

Are efect antioxidant

Clasa de antioxidanţi conţinuţi de matcha sunt catechinele (de asemenea, prezente în vin şi cacao), care sunt un grup de flavonoide interesante pentru proprietăţile lor antineoplastice: galatul de epigalocatechină (EGCG), de fapt, este o moleculă cu importante proprietăţi anticancerigene.

Reglează metabolismului

Galatul de epigalocatechină are ca rezultat termogeneza, ajutând astfel la pierderea în greutate.

Îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/ceaiul-matcha-beneficii-pentru-sanatate-si-contraindicatii-18595584/

 

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.