5 materiale toxice și ce poți purta în locul lor

Foarte multe articole de îmbrăcăminte sunt în ziua de astăzi făcute din materiale toxice, care chiar dacă arată bine și inițial sunt confortabile, ele sunt periculoase pentru piele și provoacă mirosuri neplăcute, iritații, greață sau chiar mai rău.

Vezi mai jos, printre altele, ce-ți pot face poliesterul și spandexul.

1. Poliester

Acesta este unul dintre cele mai uzitate materiale sintetice și chiar dacă pentru a preveni șifonarea se produce în amestec cu bumbacul, are efecte dăunătoare pentru sănătate, deoarece pielea respiră foarte greu în el. În plus, purtarea lui provoacă ridicarea temperatura corpului și se eliberează astfel anumite chimicale din material, care ajung să intre în piele, ceea ce produce iritații, mâncărime, roșeață, eczeme și dermatite de contact.

2. Viscoză

Viscoza este un material făcut din celuloza extrasă din lână și nu numai producerea acestuia este periculoasă ci și purtarea lui, deoarece emite substanțe ce produc greață, dureri de cap, senzație de vomă, insomnie, dureri musculare și de piept. În plus, producerea lui, poluează mediul înconjurător.

3. Nailon

Dresurile, lenjeria intimă, șosetele și multe altele, sunt adesea confecționate din nailon, care este făcut să dureze și producerea lui e ieftină. Însă în același timp, nailonul nu lasă pielea să respire și nu absoarbe transpirația, ceea ce cauzează infecții de piele și mirosuri neplăcute. În plus, pentru că la producere se utilizează înălbitor și alte chimicale, purtarea lui provoacă adesea iritații.

Citeste mai multe detalii pe feminis.ro:

https://www.feminis.ro/5-materiale-toxice-si-ce-poti-purta-in-locul-lor_69850.html

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.